Bra att veta när man är ny!

När man är ny som aktiv i kåren så finns det mycket att tänka på och många saker som kanske verkar konstigt. För att göra det hela lite enklare så har vi här sammanställt en del information och checklistor över saker som kan vara bra att göra när man är ny.

Vi hoppas att du kommer känna dig välkommen hos oss i MoRå!

Bra saker att kolla upp när man är ny för att hänga med i all information

• Se till att du har nyckel till scoutlokalen.
  • Se till att du blivit tillagd på ledarmaillistan — ledare@masterolofracksta.se. Om du inte har det använd formuläret här bredvid.
  • Maila styrelsen om att få tillgång till avdelnignens mailadress.
  • Be att få bli medlem i kårens ledar facebookgrupp morå -mäster olof råcksta scoutkår
  • Följ kårens facebooksida masterolofracksta
  • Om du undrar nånting så är det bara att maila styrelsen: styrelsen@masterolofracksta.se

Lägg till mig i ledarmailen

Var hittar jag material:

Kårens huvudförråd med lägermaterial, tält och liknande finns i Råcksta på multrågatan 88. Kontakta Axel eller Anders för att bli insläppt om du inte har nyckel.

Sen finns det mindre förråd med mötesmaterial i Blecktornsparken och i källaren vid Mästerolofsgården. Blecktornsförrådet innehåller även hajkmaterial t.ex. stormkök, lyktor och vindskydd. Kolla med styrelsen för att se vem som har nyckel hit

Konstiga scoutord:

BP Baden-Powell: Scoutrörelsens grundare
Hajk Helgutfärd med vandring
Kåsa Traditionell kaffemugg
Slana Stock som används till surrning
Tamoj Handtag till stormkökskastrull

Vad har kåren för stugor egentligen?

Vi har 2 stugor i kåren som båda är gratis för våra avdelningar att använda:

L13: Ligger på lovön och har hög standard med indragen el, utedass och vatten att hämta vid vattenverket

Lugnet: Ligger vid busshållplatsen Betlehem. Stugan har inte el men ligger 10 meter från Mälarens strand.

Jag har en fråga – Vem ska jag prata med?

Axel Runnholm

Axel är kårordförande och har jobbat med nästan allting i kåren vid nåt tillfälle så honom kan man fråga om det mesta

Axel

Zebastian Eriksson

Zebbe är kassör så honom kan man fråga om allt vad som gäller ekonomi och bidragsansökningar

Zebbe

Anders Ahrsjö

Anders är stugfogde på L13 och bokningsanvsarig för Lugnet så honom kan man fråga om allt vad gäller stugor.

anders