Upptäckare

Upptäckare är scouter som går i skolans fjärde och femte klass. alder-upptackareDet scouterna lär sig blir mer friluftsinriktat
med klassiska scoutkunskaper som livlinekastning, naturkännedom och orientering. Scouterna för börja använda kniv och yxa. Det blir fler övernattningar. På våren får scouterna gå på sin första vandringshajk med övernattning i vindskydd och all matlagning på stormkök eller över öppen eld.

Kårens upptäckaravdelningar heter Skogslöparna (Södermalm) och Rovfåglarna(Råcksta).

Hur fungerar det?

Som upptäckare har man, precis som på spårare ett möte i veckan. Svårigheten på det man gör ökar lite grann, precis som nivån på strapatserna på hajker och övernattningar men fokus ligger fortfarande på att lära genom lek,  och äventyr.

Vad kostar det?

Det kostar 400 kr per termin eller 300 kr per termin om man har syskon/andra familjemedlemmar i kåren

Vem ska jag prata med?

Kåren har 2 upptäckaravdelningar, en på Södermalm och en i Råcksta